Ucraina cere cu insistență instituțiilor juridice internaționale crearea unui tribunal special care să investigheze crimele de război comise de armata rusă și de conducerea acesteia

27 08 2022 F 5

Nici activiștii care au creat petiția „Aduceţi-l pe Putin în faţa justiţiei” pe platforma internațională Avaaz nu rămân în urmă. În momentul de faţă, 1,8 milioane de oameni din întreaga lume au susținut această petiţie.

După ce petiția a fost înregistrată, Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a reacţionat la apariția acesteia. Șeful departamentului, Dmytro Kuleba, a aprobat inițiativa și a făcut apel la toți cei cărora le pasă să voteze „da” pentru a demonstra organizațiilor internaționale că întreaga lume încearcă să pedepsească autoritățile ruse pentru ordinele criminale care au costat Ucraina mii de vieţi omeneşti.

„Dând ordinul de a ataca Ucraina, Putin a comis crima de agresiune, cea mai gravă dintre toate crimele împotriva păcii internaționale. Această crimă nu poate și nu trebuie să rămână nepedepsită. De aceea, solicităm partenerilor noștri internaționali să susțină înființarea Tribunalului Special pentru crima de agresiune împotriva Ucrainei. Sprijinul public global pentru inițiativă este foarte important. Facem apel la oameni din întreaga lume să semneze petiția „Aduceţi-l pe Putin în faţa justiţiei”, se specifică în adresarea lui Dmytro Kuleba.

Avaaz a cerut susținătorilor petiției să adune 2 milioane de semnături. În momentul de față, cifra a ajuns la 1,8 milioane. Ministerul Afacerilor Externe a mai comunicat că autoritățile ruse solicită companiei Avaaz să elimine petiția.

Avaaz este o platformă a unei organizații internaționale care promovează acțiunile activiştilor și adună semnături și distribuie petiții în întreaga lume.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий