Ucraina cheamă la dezescaladarea imediată a încordării în Transnistria

27 04 2022 IN 3

Președintele Volodymyr Zelenski a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei cunosc capacităţile trupelor rusești de pe teritoriul părții ocupate temporar a Moldovei – Transnistria, și nu se tem de ele, transmite Ukrinform.

La briefingul comun de la Kiev cu directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Mariano Grossi, șefului statului ucrainean a subliniat:  „În ceea ce privește anumite trupe rusești, prezente permanent pe teritoriul părții ocupate temporar a Moldovei, și anume în Transnistria de mulți-mulți ani, știm că ele sunt în permanentă pregătire, așteaptă cutare sau cutare ordin, dar înțelegem capacităţile lor și Forțele Armate ucrainene sunt pregătite pentru a da o ripostă ei și nu se tem”.

Volodymyr Zelenski a reacționat și la declarațiile Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, despre exploziile din Transnistria și încercările de escaladare, răspunzând la întrebările unui jurnalist. „Vreau să vă spun că sunt pe deplin de acord cu declaraţia făcută de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Avem aceeași părere referitoare la această situație. Toate acestea le-am discutat detaliat astăzi și cu Primul ministru al României, și cu delegația sa în cadrul întâlnirii noastre. Vedem clar că unele lucruri sunt oficiale, altele – neoficiale. Facem schimb de date. Înțelegem clar că acesta este unul dintre pașii Federației Ruse, acolo lucrează serviciile speciale, nu mai este vorba doar de Fake News, este clar de ce — pentru a destabiliza cu adevărat situația din regiune, pentru a amenința Moldova.  Ei demonstrează că dacă Moldova va susţine Ucraina, vor fi întreprinşi anumiți pași”, a explicat Zelenski.

Ministerul de Externe al Ucrainei a declarat că Kievul condamnă ferm încercările de a atrage regiunea transnistreană a Moldovei într-un război la scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei și solicită dezescaladarea imediată a încordării.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий