Ucraina i-a propus României să fie accelerată deschiderea Punctului de control Diakivţi — Racoveţ în regiunea Cernăuți,  atât de necesar pentru traficul de mărfuri

28 04 2022 IN 6

Premierul Ucrainei, Denys Şmygal, și Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, au discutat la Kiev despre ajutorul pentru victimele războiului, securitatea economică și reconstrucția Ucrainei.

Denys Şmygal a propus să fie examinată posibilitatea deschiderii cât mai repede a Punctului de control „Diakivţi (Ucraina) – Racoveţ (România)” și acordarea acestuia în continuare a statutului de Punct de control pentru traficul de mărfuri, astfel sporind capacitatea de tranzit între Ucraina și România.

În prezent părțile ucrainene și române lucrează împreună la proiectul Memorandumului de colaborare în domeniul protecției sociale a copiilor, care au avut de suferit în rezultatul acţiunilor militare.  Denys Şmygal a mulțumit poporului român pentru acordarea de ajutor cetățenilor ucraineni refugiaţi din cauza agresiunii Federației Ruse și Guvernului României pentru eforturile comune cu Uniunea Europeană în vederea asigurării funcţionării pe teritoriul României a  hub-urilor pentru ajutorul internațional acordat Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий