Ucraina tinde spre reglementarea politico-diplomatică a conflictului armat ruso-ucrainean

14 12 2021 ИНФО 1

Ministru de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, s-a întâlnit la Kiev cu consilierul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa și Eurasia, Karen Donfried, care, după vizita la Kiev, pleacă la Moscova. Serviciul de presă al Ministerului de Externe al Ucrainei  comunică: „Interlocutorii au coordonat pozițiile Ucrainei și SUA în preajma vizitei consilierului Karen Donfried la Moscova. Partea americană a căzut de acord cu principiul „Nici o decizie referitoare la Ucraina fără Participarea Ucrainei”, asupra căruia a accentuat Dmytro Kuleba. SUA au confirmat susținerea fermă a integrității teritoriale și suveranității Ucrainei și sunt gata, împreună cu Ucraina și cu aliații europeni, să aplice în continuare  un pachet complex de măsuri în vederea reținerii Federației Ruse de la o nouă etapă de agresiune împotriva statului nostru”.

În timpul convorbirii Dmytro Kuleba a menționat că Ucraina tinde spre reglementarea politico-diplomatică a conflictului armat ruso-ucrainean și a salutat antrenarea activă a SUA la eforturile diplomatice orientate la dezescaladare și reglementare pe cale pașnică.  „Ministrul și-a expus părerea în ce privește mijloacele eficiente de îndeplinire a acordurilor de la Minsk, în deosebi pașii Rusiei în domeniile securității și umanitar, capabili să reducă încordarea și să deblocheze procesul de reglementare pașnică”, a comunicat Ministerul ucrainean de Externe.

Potrivit informațiilor anterioare, Donfried, în cadrul acestei vizite, va trece și pe la Bruxelles, pentru a se consulta cu aliații din NATO și partenerii din UE referitor la căutarea  unei soluții diplomatice, scrie „ Evropeiska pravda”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий