Ucraina trebuie reconstruită cu ajutorul despăgubirilor militare ale Rusiei și confiscării rezervelor valutare ale Rusiei din băncile occidentale

22 05 2022 F 5

Această opinie a fost exprimată  de Președintele Poloniei, Andrzej Duda, în timpul discursului său în Rada Supremă a Ucrainei din 22 mai, comunică Audiovizualul public ucrainean.  „Ucraina trebuie reconstruită, în primul rând, pe mijloacele financiare ale agresorului, ale Federației Ruse, care a invadat în Ucraina și distruge clădirile ucrainene, industria ucraineană, recoltează culturile ucrainene și omoară oameni în Ucraina. Ucraina trebuie reconstruită pe mijloacele reparaţiei de război a Rusiei”, a subliniat liderul polonez. Andrzej Duda a declarat că rezervele valutare ale Rusiei, care în prezent sunt „uriașe” și înghețate în băncile occidentale, ar trebui folosite pentru a finanța reconstrucția postbelică a Ucrainei. „Nu există nicio îndoială… Este clar cine este agresorul, cine a fost atacat și al cui pământ a fost jefuit”, a accentuat el.

Președintele Poloniei a mai menționat că țara sa dorește să ajute la reconstruirea infrastructurii Ucrainei după război, dar acest lucru necesită fonduri speciale pentru reconstrucție.

Potrivit lui Duda, el va vorbi despre crearea de fonduri speciale pentru Ucraina cu liderii mondiali la Forumul Economic Mondial de la Davos (22-26 mai).

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий