Ucraina – un garant al securității comunității europene

13 04 2023 F 3
Cu toate acestea, partenerii ar trebui să se concentreze asupra securității Mării Negre, a declarat ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, în cadrul Conferinței de Securitate a Mării Negre, scrie RBK-Ucraina. El a menționat că de la începutul invaziei ruse la scară largă, România a rămas un partener de încredere al Ucrainei și ajută la depășirea consecințelor războiului. „Dar trebuie să facem mai mult. Pentru că deja este clar că Ucraina este garantul securității viitoare a comunității europene», a subliniat ministrul român de Externe.
Bogdan Aurescu a opinat: comunitatea internațională ar trebui să formeze o poziție unificată în problema susținerii Ucrainei. În special, partenerii ar trebui să se concentreze asupra apărării Mării Negre și a regiunii Mării Negre. „Marea Neagră este o oglindă care reflectă cum va arăta viitorul Europei și al lumii”, a accentuat Bogdan Aurescu.
La 12 aprilie, în capitala României a început prima Conferință de Securitate a Mării Negre din cadrul Platformei Crimeii. Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba s-a deplasat la București, unde, în cadrul conferinței, urma să aibă întâlniri cu omologii săi din România și Moldova.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий