Ucraina va reduce exportul de produse alimentare, dar deficitul acestora pe piaţa internă nu va fi

12 04 2022 IN 3

În Ucraina va fi asigurată cererea internă la produsele alimentare,  a dat asigurări adjunctul ministrului Politicii Agrare, Taras Vysotski, în timpul maratonului televizat de ştiri.  Însă poate să apară un deficit de carne, ouă și lapte pentru export.

„Fabrica avicolă din Cernobaev (unde au murit circa 4 milioane de găini), specializată în  producția de ouă, înainte de război era orientată spre export. Dacă în cazul distrugerii unor acemenea obiective, va fi redus exportul, dar deficit pe piața internă nu va fi”, a subliniat Vysotski.

El a mai adăugat că legumele de seră vor fi mai puțin disponibile în acest an, dar vor fi în de ajuns  legumele  care fac parte din aşa-numitul „set pentru borş”.

Anterior, ucrainenii au fost îndemnați să cultive produse pe terenurile disponibile. În acest scop, în Ucraina a fost lansată inițiativa „Livezile Victoriei” — o campanie panucraineană care vizează utilizarea eficientă a terenurilor disponibile și direcționarea tuturor resurselor pentru creşterea culturilor agricole întru  prevenirea crizei alimentare în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий