Ucraineanul arestat în Slovacia, acuzat de terorism, este membru al unei organizații ucrainene de extrema dreapta

terorist

Ucraineanul arestat în Slovacia este fost luptător al batalionului de voluntari Sector Dreapta. Volodymyr Glasner este suspectat de terorism și alte infracțiuni.  Glasner s-a născut la Sevastopol, însă o perioadă de timp a fost unul dintre liderii organizației Sector Dreapta în regiunea Transcarpatia, notează Mukachevo.today. Mandatul pentru arestarea lui a fost emis de un tribunal ucrainean. El este acuzat de organizarea unui grup criminal, care acționa pe teritoriul regiunii transcarpatice.

«Este suspectat de săvârșirea unor infracțiuni penale, vătămare corporală intenționată, amenințare cu uciderea, deținerea ilegală de arme, banditism, terorism, atacuri asupra funcționarilor de stat și alte infracțiuni», a declarat reprezentantul Procuraturii, Milana Filiciko, citată de Kozzar.

Glasner riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani. Începând cu 31 mai 2016 el a fost dat în urmărire generală de către Procuratura din Transcarpatia. Glasner a intrat în posesia  pașaportul maghiar pe nume fals și timp de doi s-a aflat pe teritoriul Slovaciei.

Добавить комментарий