Un cântec ce răzbate la inimă

2 1 F 3

În această lume globală, când migrația devine un proces tot mai accentuat, dorul de baștină, de casa părintească dăinuie permanent în sufletul celor plecați printre străini: fie să-și câștige pâinea cea de toate zilele, fie că au plecat din cauza războiului. În Occident, în „țările mari” și-au găsit ocupație nu numai refugiați din Ucraina, ci și cetățeni din Moldova și România. Tema diasporei este frecventă și în cântece, mai ales în cele românești.

Zilele acestea ne-a telefonat la redacție rapsodul popular din Voloca, laureat al mai multor concursuri internaționale de folclor, Nicolae Mintencu, și ne-a propus imprimarea cântecului „Am ajuns în țară mare”, în interpretarea cântărețului din România, Nicu Mâță.

–Ori de câte ori ascult acest cântec, mă copleșesc emoțiile. Poate de aceea că persoane dragi și scumpe mie se află peste hotare. Și această depărtare poate fi apropiată doar cu inima. Cine știe, poate și în repertoriul meu va fi inclus un asemenea cântec, a presupus domnul Nicolae Mintencu.

Dar, deocamdată, să ne aline sufletele cântecul „Am ajuns în țară mare” în interpretarea lui Nicu Mâță.

(V.K.)

Clipul cântecului este postat pe contul de Facebook al „Libertății Cuvântului”

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий