Un grup de scriitori ieșeni în vizită la Cernăuți

000IMG_8384

Liga Scriitorilor Români, Filiala Iaşi, Nord Est România, cu sprijinul firmei Marion Turism Iaşi (ghid George Mironescu), a organizat în zilele de 12 şi 13 octombrie 2019 o excursie pe teme culturale şi spirituale la Cernăuţi şi Mănăstirea Bănceni.

În prima zi oaspeții din România au vizitat un șir de obiective culturale, inclusiv celebra fostă Reședință Mitropolitană din Cernăuți, avându-l ca ghid pe istoricul Dragoș Olaru.

În aceiași zi seara la Palatul Național al Românilor a avut loc o întrunire a scriitorilor ieșeni cu confrații lor de condei din urbea de pe Prut. Moderator al întâlnirii a fost chiar președintele Societății Scriitorilor Români din Cernăuți, poetul Ilie Tudor Zegrea, care i-a avut alături de dânsul pe poeții Vasile Tărâțeanu, Mircea Lutic, Vasile Bâcu, pe eseistul și critical literar Ștefan Broască, pe istoricul și arhivistul Dragoș Olaru, pe istoricul Vladimir Acatrini, precum și pe jurnalistul Nicolae Hauca.

Grupul scriitorilor ieșeni a fost condus de jurnalistul și scriitorul Dan Teodorescu, care în cuvântul său de salut a prezentat membrii Ligii Scriitorilor Români, Filiala Iași Nord Est prezenți la întrunire și i-a informat pe colegii cernăuțeni despre succesele ți planurile lor de creație. Deasemenea scriitorii ieșeni au donat pentru românii din Cernăuți un set de cărți, reviste și ziare, editate de membrii Ligii Scriitorilor Români.

Seara s-a terminat cu un frumos recital de poezii și epigrame, citite de cei prezenți.

A doua zi, oaspeții din Iași au vizitat Mănăstirea Bănceni.

Добавить комментарий