Un lot de carte românească religioasă adusă la Cernăuți

18 12 2022 F 6

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a realizat, cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni,  un proiect de suflet pentru românii din nordul Bucovinei, finalizat la 16 decembrie la Cernăuți. Cu binecuvântarea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților Calinic, cele 350 pachete de cărți au fost aduse la Palatul Național al Românilor din Cernăuți pentru a fi distribuite în continuare de către Mihai Cobziuc, consilier eparhial pentru Minorități, și Constantin Oprea, consilier cultural. Domnul părinte Mihai Cobziuc a evidențiat importanța acestui proiect  și a subliniat că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a căutat să-i ajute pe cetățenii ucraineni chiar din primele zile ale războiului. „Prin rugăciune, comuniune să ajungem la lucruri frumoase. Ne-am dori ca o carte de rugăciuni, editată de Arhiepiscopia noastră,  să ajungă în casa fiecărui român din regiunea Cernăuți. Să aducă Bunul Dumnezeu pacea pe pământ”, și-a exprimat dorința părintele Mihai.

18 12 2022 F 5

Din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au fost înmânate mențiuni lui Vasile Bâcu, președintele Societății pentru Literatura și Cultura Românească în Bucovina „Mihai Eminescu”, și Iurie Levcic, directorul Centrului Bucovinean de Artă. Ei, mulțumind pentru apreciere, au menționat contribuția slujitorilor altarelor din România la acordarea de ajutor refugiaților ucraineni, care au fost primiți în România sau au fost găzduiți în regiunea Cernăuți. Colaboratorii Centrului Bucovinean de Artă  au demonstrat filmul documentar „Cernăuți – bătrână urbe românească”, recent creat de ei.

18 12 2022 F 4

O astfel de mențiune a fost înmânată mai târziu și Consulului General al României la Cernăuți, Irina-Loredana Stănculescu.

18 12 2022 F 7

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий