Un moment istoric: expertul Petro Cernyk explică modul în care ajutorul american poate schimba situația de pe front

23 4 Ф 1

Camera Reprezentanților din SUA, care a blocat ajutorul militar și financiar pentru Ucraina timp de aproape șase luni, a aprobat în cele din urmă un pachet de ajutor foarte necesar în valoare de peste 60 de miliarde de dolari. În opinia expertului ucrainean, pachetul de ajutor american poate schimba fundamental situația de pe front, dar există mai multe nuanțe.

Petro Cernyk a subliniat că acesta este cel mai mare ajutor de la începutul războiului. „Nu am primit nimic mai mare până acum. În ceea ce privește indicatorii financiari generali, atât direct pentru război, în sens militar, cât și pentru sprijinul bugetar, este ceva fără precedent. Nu mă îndoiesc că Senatul îl va aproba foarte repede, iar Joe Biden îl va semna, de asemenea, foarte repede”, a declarat expertul militar. El a amintit că americanii au un contingent mare desfășurat în partea europeană. O parte din echipamente ar putea fi chiar dotate. Momentul istoric este că legislatorul a întrodus transferul rachetelor ATACMS direct în lege. Acest lucru este grozav!”, a declarat Petro Cernyk.

„Există peste 2.000 de rachete de acest tip în stoc. Dacă am putea obține condiționat câteva sute dintre ele, le-am putea folosi cel puțin pentru a ajuta la securizarea capului de pod din sud. „Ar începe să distrugă calea ferată, trenurile electrice care trag totul în zona de ocupație. După un timp, inamicul nu va mai avea muniție, haine, apă și nici măcar medicamente în tranșeele de pe linia frontului. Aceasta este filozofia succesului. Cu toate acestea, există o nuanță — întrebarea despre câte rachete vor fi furnizate”, a adăugat Cernyk.

Rușii mai au la dispoziție aproximativ o săptămână și jumătate până la transferul ajutoarelor americane.  Totuși, nici măcar ei nu pot, cel puțin deocamdată, să înlocuiască mai mult de 30.000 de oameni pe lună pe câmpul de luptă. Este necesar să ridice această cifră la cel puțin 60.000. Vor fi capabili să o facă? În opinia mea, nu”, a declarat expertul militar. „Ei pot recurge în continuare la atacuri mixte cu Shahed și rachete cu rază lungă de acțiune. Cu toate acestea, din punct de vedere strategic, rușii nu au cu ce să ne surprindă – se află în cel mai înalt punct al capacităților lor”, a conchis Cernyk, citat de Canalul 24.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий