Unui mercenar de la CMP „Wagner” nu i s-a permis să intre pe teritoriul Moldovei

12 03 2023 Ф 1

Duminică, 12 martie, grănicerii nu au permis să intre în Moldova unui mercenar de la Compania Militară Privată „Wagner”. El a ajuns în țară cu avionul, dar a fost oprit pe aeroportul din Chișinău,

comunică  RBK-Ucraina cu referire la NewsMaker.

„Schimbul de informații ne-a permis să găsim în fluxul de pasageri de pe aeroportul din Chișinău un cetățean identificat ca reprezentant al CMP „Wagner” din Rusia. Nu i s-a permis intrarea în țară și s-a întors cu avionul în statul din care a zburat”, a precizat poliția moldavă. Ministerul a mai remarcat că, în ultima săptămână, la 182 de cetățeni străini și la 46 de vehicule nu li s-a permis să intre în țară. Potrivit poliției de frontieră, 165 dintre aceștia au încălcat legislația țării privind frontiera și migrația.

În plus, în ultimele 24 de ore, fluxul de persoane care sosesc în Moldova a crescut – peste 23,8 mii de persoane și aproape toți străinii au intrat în țară, dintre care circa 5 mii sunt cetățeni ai Ucrainei.

După cum s-a comunicat, Agenția Centrală de Informații a SUA cooperează cu agențiile de informații din alte state pentru a contracara CMP „Wagner”, care luptă împotriva Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий