Vămile din Ucraina, Republica Moldova și Georgia își intensifică colaborarea în domeniul instruirilor și schimbului de experiență

d2-640x360

Colaborarea autorităților vamale din Ucraina, Republica Moldova și Georgia se extinde și asupra domeniului instruirilor, stagierilor și schimbului de experiență. Un memorandum în acest sens a fost a fost semnat de Președintele interimar al Serviciului Fiscal de Stat al Ucrainei, Miroslav Prodan, directorul General al Serviciului Vamal din Republica Moldova, Vitalie Vrabie și președintele Serviciului Venituri al Georgiei, Giorgi Tabuashvili.

Semnarea a avut loc în cadrul întrevederii trilaterale a conducătorilor autorităților vamale din cele trei state, care s-a desfășurat în perioada 25-26 mai, în orașul Irpeni, acolo unde își are sediul Universitatea Națională a Serviciului Fiscal de Stat al Ucrainei.

Memorandumul stabilește expres modalitățile de interacțiune dintre entitățile responsabile de pregătirea specialiștilor în domeniu. Conform înțelegerilor, părțile vor organiza programe de instruire și stagiere a cursanților, inclusiv online, schimburi de experiență sau schimburi de formatori în domeniile de referință etc.

Добавить комментарий