Viceministru ucrainean: Concluziile Comisiei de la Veneția vor fi luate în considerare, dar Ucraina nu va renunța la Legea Învățământului

bodnar

Ucraina nu va accepta nici o formă de șantaj din partea Ungariei și nu va renunța la articolul 7 din Legea Învățământului, a declarat ministrul adjunct de Externe al Ucrainei, Vasyl Bodnar, citat de ziarul Dzerkalo Tyjnea (Oglinda Săptămânii).

„Nu acceptăm șantajul și amenințările. V-om lua în considerare concluziile Comisiei de la Veneția. Punerea în aplicare a acestei decizii, nu înseamnă că Ucraina va renunța la Legea Învățământului și nici  la articolul 7 din lege privind limba de predare”, a explicat poziția autorităților ucrainene, Vasyl Bodnar.

Autorul articolului atrage atenția asupra faptului că în repetate rânduri Bruxelles-ul acuză Budapesta de abateri de la normele democratice, în special, în restricționarea libertății de exprimare și a altor libertăți civile. În acest sens, UE invită Ungaria să respecte valorile de bază ale uniunii, precum și să pună în aplicare deciziile luate de această organizație. În schimb, autoritarul premier maghiar, Viktor Orban, ignore indicațiile Bruxelles-ul, consolidându-și propria putere. În luna mai 2015, președintele UE, Jean-Claude Juncker, l-a numit în mod public pe Orban „dictator”.

Добавить комментарий