Visau să-şi aibă casa lor…

7 04 2022 IN 2

„Libertatea Cuvântului” a scris despre actul de terorism, care a avut loc la 29 martie în oraşul Bnei Brak din Israel. În rezultatul lui şi-au pierdut viaţa doi tineri bucovineni – din Crasna şi Cireş. Jurnalista Ludmila Osadciuk de la ziarul „Meleag natal” din Storojineţ scrie că zilele acestea ei au fost înmormântaţi în localităţile natale. Partea izraeliană a asigurat transportarea corpurilor neînsufleţite ale ambilor bucovineni până la Suceava, iar din Suceava au fost aduse la Crasna şi Cireş, unde rudele i-au înmormântat creştineşte.

S-a comunicat că aceşti tineri de mai mult timp s-au aflat în Israel. Primarul orăşelului Crasna, Ştefan Dragun, a comunicat că localnicii au primit cu durere vestea despre moartea tragică a acestor tineri. „Dumitru Mitric nu avea nici 24 de ani împliniţi. A fost un tânăr bun la suflet, era bine educat şi ducea un mod sănătos de viaţă. În Israel era al patrulea an, la Crasna îl aşteptau bunicii. Mama sa e în Italia. După câte ştiu, tânărul intenţiona să-şi creeze o familie. În Israel era şi prietena sa”, a precizat domnul primar.

Starostele satului Cireş, CTU Ciudei, a relatat că Victor Scoropud s-a dus la câştig în Israel imediat după nuntă. „El avea 32 de ani. Peste hotare a plecat imediat după nuntă, împreună cu tânăra soţie, să câştige bani şi să-şi construiască casa lor. Aproape totul e gata: şi casa, şi acareturile, şi gardul. Le-a rămas doar să trăiască şi să se bucure de viaţă. Soţii chiar planificau să se întoarcă în curând acasă”…

Aflând aceste mărturii, te gândeşti câte destine strică răul din lume – terorismul şi războiul.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий