Vladimir Putin a recunoscut că majoritatea rușilor nu mai au încredere în declarațiile Kremlinului cu privire la mersul războiului împotriva Ucrainei

21 11 2022 F 4

După ce a dublat sprijinul pentru corespondenții militari, președintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut că majoritatea rușilor nu mai au încredere în declarațiile Kremlinului și ale Ministerului Apărării cu privire la mersul războiului împotriva Ucrainei. Acest lucru a fost constatat de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), comunică RBK-Ucraina.

Prin acțiunile sale, dictatorul a mai confirmat că bloggerii mail continuă să aibă o influență asupra populației, ei fiind consideraţi o sursă de încredere de informare. „Acest lucru arată că Putin consideră că menținerea sprijinului a cel puțin unei anumite părți semnificative a populației ruse este centrul de greutate al efortului de război”, explică analiștii. Președintele Federației Ruse este chiar gata să tolereze criticile minore din partea bloggerilor media, pe care îi consideră loiali, pentru a continua să arunce din ce în ce mai multe resurse în războiul împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, deocamdată, dictatorul rus i-a protejat pe bloggerii media de atacurile Ministerului Apărării al Federației Ruse și a independenței acestora, în ciuda faptului că intensifică represiunea și cenzura în toată Rusia. Putin a promovat chiar și câțiva bloggeri media cunoscuți cu un număr mare de urmăritori, oferindu-le poziții oficiale la Kremlin.

„Popularitatea bloggerilor media este probabil un rezultat direct al incapacității Kremlinului de a-și stabili o prezență efectivă în Telegram, care rezultă din incapacitatea generală a lui Putin de a pregăti populația Federației Ruse pentru un război lung”, sugerează experții.

Institutul pentru Studierea Războiului adaugă că Putin continuă să-și dubleze sprijinul pentru independența publicațiilor bloggerilor media, chiar dacă își intensifică eforturile de mobilizare a populației ruse pentru război. Aceste două fenomene sunt aproape sigur legate între ele.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий