Vladimir Putin  „dezinformat” de consilierii săi

30 03 2022 IN 9

Statele Unite consideră că președintele rus, Vladimir Putin, este „dezinformat” de consilierii săi despre insuccesele  armatei ruse în Ucraina și despre impactul sancțiunilor asupra economiei Rusiei. După cum scrie „Evropeiska pravda”, aceasta a comunicat CNN cu referire la un oficial american. „Credem că consilierii îl dezinformează pe Putin despre insuccesul armatei ruse și despre felul cum sancțiunile paralizează economia rusă, deoarece le este prea frică să-i spună adevărul”, presupune funcţionarul american.  El a accentuat  că evaluarea s-a bazat pe constatările desecretizate ale serviciilor de informații americane.

Oficialul a adăugat că Statele Unite au informații că Putin a aflat despre dezinformare, ceea ce a dus la o ruptură între el și înalți oficiali ai Ministerului rus al Apărării. „Avem informații că Putin s-a simțit indus în eroare de militarii ruşi. În momentul de faţă există o tensiune constantă între Putin și Ministerul Apărării din cauza neîncrederii lui Putin în conducerea acestuia”, a relevat oficial american. Potrivit lui, Putin nu știa că armata rusă „folosește și pierde recruți în Ucraina, ceea ce demonstrează un eșec clar de a furniza informații exacte președintelui rus”.

Generalul Todd Walters, şeful Comandamentului European al SUA, ar fi raportat posibile lacune de informații care au făcut ca Statele Unite să supraestimeze capacitățile Rusiei și să subestimeze capacitățile de apărare ale Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий