Volodymyr Zelenski a comunicat pentru prima dată pierderile Ucrainei în război

25 2 Ф 3

În războiul Ucrainei împotriva Rusiei au murit 31 de mii de militari ucraineni. Fiecare pierdere a unui ucrainean este o mare tragedie pentru Ucraina, a declarat de Președintele Volodymyr Zelenski, relatează RBK-Ucraina cu referire la conferința de presă a șefului satului. Potrivit Președintelui, fiecare pierdere a unui ucrainean în războiul împotriva Rusiei este o mare tragedie pentru Ucraina. „Fiecare persoană este o mare pierdere pentru noi. 31 de mii de militari ucraineni au murit în acest război. Nu 300 de mii, sau 150 de mii, așa cum minte Putin. Dar fiecare pierdere este o mare pierdere pentru noi. Rușii — 180.000 de morți. Pierderi totale de morți și răniți în Federația Rusă — până la 500 în total cu răniții. Ucraineni — 31 de mii. Nu voi spune câți răniți, pentru că Rusia va ști câți au părăsit câmpul de luptă”, a declarat Zelenski. Președintele a menționat că în Ucraina există morți dispăruți, dar acest număr nu va fi exprimat încă.

„Schimburile din trecut au arătat că mai mulți dispăruți s-au întors vii. Nu știm câți civili au ucis (în teritoriile ocupate). Vom afla când vom termina cu Rusia”, a spus el.

Conducerea Rusiei ascunde pierderile suferite de trupele sale în războiul de invazie împotriva Ucrainei. Potrivit  Marelui Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, de la începutul invaziei la scară largă, peste 400 de mii de invadatori au fost deja lichidați.

În același timp, serviciile secrete britanice notează că, în 2023, pierderile rusești au crescut. Probabil că Moscova va avea nevoie de până la 10 ani pentru a reconstrui o armată profesionistă.

Presa rusă de opoziție a confirmat o listă nominală cu peste 43 de mii de soldați ruși uciși în război, printre care cel puțin 3 mii de ofițeri. Se remarcă faptul că pierderile reale ale armatei ruse sunt mult mai mari.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com