Volodymyr Zelenski a explicat de ce nu a luat cuvântul în Parlamentul României

10 10 Ф 1

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, susține că nu a pregătit niciun discurs pentru Parlamentul României, dar a promis că va face acest lucru la următoarea sa vizită în această țară, comunică  RBC-Ucraina.  Declarația a fost făcută de șeful statutului ucrainean în timpul conferinței de presă comune cu Președintele român, Klaus Iohannis.

„Știți foarte bine că eu nu evit aparițiile în nicio țară. Am venit cu tot respectul în România pentru a purta discuții cu Președintele Iohannis», a accentuat Zelenski. Șeful statului a precizat că pe agenda sa figurează întâlniri cu Președintele României, cu Premierul și cu parlamentarii (liderii celor două Camere). „Dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul cuvenit. Dar data viitoare o voi face. În special pentru Parlament, pentru toți jurnaliștii, voi veni și voi vorbi”, a promis liderul ucrainean.

Și Președintele României a răspuns pe scurt la întrebare. „Agenda Președintelui Zelenski a fost agreată de două delegații și a fost făcută publică. Asta este tot ce pot să spun despre ea”, a precizat Iohannis.

Astăzi, 10 octombrie, Președintele ucrainean a sosit în România într-o vizită oficială. În cadrul vizitei, Zelenski a discutat cu omologul său Klaus Iohannis despre interacțiunea de securitate dintre cele două țări, inclusiv despre consolidarea sistemelor de apărare antiaeriană, dezvoltarea coalițiilor de apărare antiaeriană și de altă natură și despre situația din regiunea Mării Negre.

Anterior, presa a relatat că Zelenski plănuia să se adreseze Parlamentului României în timpul vizitei sale în această țară, dar discursul său a fost anulat.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

 

Добавить комментарий