Volodymyr Zelenski le-a explicat ruşilor ce înseamnă mobilizare în Rusia

23 09 2022 F 1

Președintele Volodymyr Zelenski le-a cerut rușilor mobilizați pentru războiul împotriva Ucrainei să protesteze, să fugă sau să se predea captivității ucrainene pentru a nu muri pe front.

„Le voi explica rușilor în rusă ce se întâmplă. În orașele rusești au avut loc proteste împotriva mobilizării. Nu masive, dar au fost și sunt. Și acest indicator nu este numai la Moscova și Sankt Petersburg. Cunoaștem adevărata dispoziție din regiunile Rusiei”, a accentuat Volodymyr Zelenski în adresarea sa video. Președintele a adăugat că locuitorii din Daghestan, Buriatia și din alte regiuni ale Federației Ruse înțeleg că au fost „pur și simplu aruncați la moarte”. Zelenski a întrebat de ce ar trebui să moară rușii în Ucraina din cauza dorințelor dictatorului Vladimir Putin.

„Sunteți deja complice la toate aceste crime, crime și torturi ale ucrainenilor. Pentru că aţi tăcut și tăceți. Și acum este timpul să alegi. Pentru bărbați este o alegere – de a muri sau de a trăi, de a deveni infirm sau de a-și păstra sănătatea. Pentru femeile din Rusia este o alegere –  să-și piardă soții, fiii, nepoții sau să încerce să le protejeze de moarte. De război, de o singură persoană”, accentuează Volodymyr Zelenski.

Președintele a adăugat că Moscova vrea să mobilizeze până la un milion de oameni în armată și îi va lua pe toți fără discernământ. Zelenski a mai amintit că copiii elitei de la Kremlin nu vor ajunge în război.

„55 de mii de soldați ruși au murit în acest război în  jumătate de an. Zeci de mii au fost răniți și mutilați. Doriţi mai mult? Nu? Atunci protestaţi. Luptaţi. Fugiţi sau predați-vă captivității ucrainene. Acestea sunt opțiuni pentru a supraviețui”, afirmă liderul ucrainean.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий