Volodymyr Zelenski lui Boris Johnson: „Toți ucrainenii vă sunt recunoscători pentru ajutor”

7 07 2022 F 14

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a avut o convorbire telefonică cu Premierul britanic, Boris Johnson, în care și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul hotărât și fără compromisuri al Ucrainei din primele zile ale agresiunii ruse la scară largă, comunică Serviciul de presă al Oficiului Preşedintelui, citat de Ukrinform.

În legătură cu anunțul lui Johnson privind demisia șefului Partidului Conservator, Zelenski și-a exprimat sincera recunoștință Primului ministru pentru sprijinul său puternic și fără compromisuri, precum și pentru conducerea sa în apărarea intereselor Ucrainei pe arena internațională. „Suntem cu toții întristați de această veste. Nu numai eu, ci întreaga societate ucraineană, care vă este foarte simpatică. Întregul meu birou și toți ucrainenii vă sunt recunoscători pentru ajutor. Nu avem nicio îndoială că sprijinul Marii Britanii va continua, dar conducerea dumneavoastră personală și carisma au făcut-o specială”, a subliniat Volodymyr Zelenski.

El, de asemenea, l-a informat pe interlocutor despre evoluția situației de pe front. S-a discutat despre starea actuală și perspectivele cooperării ucrainene-britanice. Părțile au acordat o atenție deosebită problemelor de cooperare în domeniul apărării și sprijin politic pentru Ucraina. Un alt subiect cheie al negocierilor a fost deblocarea exporturilor de cereale din porturile ucrainene.

După cum s-a comunicat, Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat că  va demisiona din funcția de șef al guvernului după alegerea unui nou lider al Partidului Conservator.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий