Volodymyr Zelenski: „Lumea nu va ierta niciuna din manifestările terorii rusești”

30 04 Ф 4

Coaliția aliaților Ucrainei trebuie să demonstreze în mod constant Kremlinului că nu-i va ierta niciodată crimele de război, precum și să exercite presiune asupra Rusiei prin sancțiuni.

Despre aceasta a declarat Președintele Volodymyr Zelenski în timpul tradiționalei adresări video.

„Este foarte important ca Rusia să primească în mod constant semnale mai puternice că lumea nu va ierta niciuna dintre manifestările terorii rusești. Cât mai mulți actori globali trebuie să fie absolut principiali în privința respectării regimului de sancțiuni împotriva Rusiei pentru teroare. Le mulțumesc tuturor celor care ajută la întărirea izolării teroriștilor și la prevenirea oricărei livrări de arme și componente ale acestora către teroriști,  care lucrează pentru a bloca complexul militar-industrial al Rusiei și pentru a consolida capacitățile de apărare ale întregii Europe”, a subliniat el.

Președintele a mulțumit și partenerilor occidentali ai Ucrainei pentru apărarea și sprijinul financiar oferit. „În urma rezultatelor acestei săptămâni, aș dori să mulțumesc în mod deosebit partenerilor noștri din Danemarca – pentru Caesar; din Slovenia – pentru vehicule blindate; din Spania – pentru tancuri; din Germania – pentru intenții defensive suplimentare privind blindatele și proiectilele. Mulțumim Americii pentru ajutorul financiar de 1 miliard 250 de milioane de dolari în vederea susținerii susține bugetului și stabilității noastre. Mulțumim Olandei pentru decizia parlamentului privind pregătirea soldaților ucraineni pentru deservirea sistemelor  occidentale avansate. Mulțumim Italiei pentru activitatea sa pentru reconstrucția mai rapidă a statului nostru”, a spus Zelenski. În plus, el a mulțumit Croației pentru noua asistență în tratamentul soldaților ucraineni răniți în lupte. Președintele a mai spus că speră în continuarea sprijinului din partea aliaților.

„Cu maximă unitate, păstrând principiile maxime pentru protecția valorilor noastre comune și implementând cât mai repede acordurile de apărare – toate împreună în Ucraina, în Europa, în lume – vom putea împiedica Rusia să prelungească războiul și vom restabili o pace normală, justă”, a relevat  Președintele Volodymyr Zelenski.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий