Volodymyr Zelenski: „Până când Ucraina nu va ști că are un sprijin constant din partea SUA, va „rămâne acolo unde suntem acum în est””

30 3 F 1

Președintele Ucrainei, în interviul pentru „The Washington Post” a precizat că, în prezent, forțele armate ucrainene pot efectua operațiuni ofensive limitate, dar pentru a-i îndepărta pe ruși, „avem nevoie de mai multe arme”. „Am irosit șase luni. Nu mai putem pierde timp. Ucraina nu poate fi o problemă politică între partide (ale Congresului SUA)”,  a spus el. Președintele a subliniat importanța de a ajuta Ucraina, spunând că este posibil ca criticii să nu înțeleagă pe deplin consecințele unui război la scară largă. Zelenski a avertizat că, dacă Ucraina cade, acest lucru ar putea duce la împărțirea lumii de către Putin în aliați și adversari ai Rusiei.

Întrebat despre politica SUA privind războiul din Ucraina, Președintele Zelenski a declarat că el crede că Președintele Biden abordează situația cu prudență, în special în ceea ce privește posibilitatea unui atac nuclear din partea Rusiei. Zelenski și-a exprimat, de asemenea, convingerea că este puțin probabil ca Președintele rus Putin să recurgă la astfel de măsuri extreme.

La întrebarea adresată de  „The Washington Post” dacă Ucraina nu are interceptoare și alte arme de apărare aeriană pentru a-și proteja orașele și infrastructura, Zelenski a declarat că nu vrea ca Rusia să știe câte rachete de apărare aeriană avem. „Dar, fără sprijinul Congresului, vom avea un mare deficit de rachete. Aceasta este o problemă. Ne construim propriile sisteme de apărare aeriană, dar acest lucru nu este suficient”, a accentuat Președintele. Zelenski a mai subliniat că, dacă nu există sprijin american pentru Ucraina, înseamnă că «nu avem apărare aeriană, nu avem rachete Patriot, nu avem bruiaje de război electronic, nu avem proiectile de artilerie de 155 mm.

Asta înseamnă că vom da înapoi, ne vom retrage, pas cu pas, în pași mici”, a avertizat Președintele.

Liderul ucrainean a explicat că, dacă este nevoie de 8.000 de obuze de artilerie pe zi pentru a apăra linia frontului, dar sunt disponibile doar 2.000, atunci trebuie „să ne întoarcem, făcând linia frontului mai scurtă”. În caz contrar, potrivit lui Zelenski, rușii ar putea pătrunde în marile orașe. Cu toate acestea, Președintele a precizat că țara noastră încearcă să „găsească o modalitate de a nu se retrage” de pe pozițiile sale de pe linia frontului, comunică Canalul 24.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий