Volodymyr Zelenski: „Rusia nu-şi poate „salva imaginea” după crimele săvârşite în Ucraina”

3 08 2022 F 1

În discursul său adresat studenților și membrilor comunității a 20 de universități australiene, șeful statului ucrainean a declarat că Federația Rusă nu va mai putea „salva imagina” după crimele comise în Ucraina, informează Interfax-Ucraina. „Mulți oameni sunt îngrijorați de faptul că este necesar să se acționeze cu delicatețe și să nu enerveze Rusia, pentru ca Rusia să-şi poată „salva imaginea”. Astăzi, acest lucru nu contează. Este imposibil să-i înfurii pe cei supărați», a subliniat Zelenski.

Potrivit lui, cel care vrea să-şi salveze imaginea nu trage în centre comerciale, spitale, instituții de învățământ, case de locuit cu muniții cu fosfor şi cu casete, nu trage rachete în complexul memorial al victimelor Holocaustului, nu recurge la execuții în masă ale populației civile și nu violează femeile în fața copiilor lor, nu pune mâna pe centrale nucleare, nu amenință lumea cu o lovitură nucleară și război nuclear, nu blochează navele cu cereale.

Președintele a subliniat că pentru multe țări a sosit momentul în care propriile interese ar trebui să cedeze intereselor planetei.

Volodymyr Zelenski a cerut lumii să recunoască Federația Rusă drept o țară care sponsorizează terorismul. Șeful statului a mulțumit guvernului australian pentru asistența economică și militară acordată Ucrainei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий