Volodymyr Zelensky l-a felicitat pe Emmanuel Macron cu prilejul victoriei la alegerile prezidențiale

25 04 2022 IN 2

„Îl felicit pe Președintele Franței și pe un adevărat prieten al Ucrainei, Emmanuel Macron, cu prilejul victoriei sale  la alegeri. Îi doresc lui Emmanuel Macron noi succese întru binele poporului francez. Apreciez sprijinul Franței și sunt convins că vom păşi împreună spre noi victorii comune! Pentru o Europă puternică și unită”, a declarat Preşedintele Ucrainei, citat de Ukrinform.

Fostul ministru de externe al Ucrainei,  Pavlo Klimkin, consideră că victoria lui Emmanuel Macron la alegerile prezidențiale din Franța înseamnă pierderea lui Putin a influenței asupra politicii externe a Franței. „În Franța  Macron a câștigat, iar Putin a pierdut. Totul este conform planului. Vor veni tunuri și multe altele, nimic nu amenință unitatea NATO și UE de la Paris. Macron poate fi invitat la Kiev. Asta este tot ce trebuie să știţi despre alegerile prezidențiale din Franța”, a notat Klimkin pe contul său de pe Facebook.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, l-a felicitat pe Emmanuel Macron cu ocazia victoriei sale la alegerile prezidențiale din Franța și și-a exprimat încrederea în sprijinul general acordat Ucrainei. Liderul american a notat pe Twitter: „Felicitări lui Emmanuel Macron cu ocazia realegerii sale. Franța este aliatul nostru de lungă durată și partenerul cheie în soluționarea problemelor globale. Aștept cu nerăbdare să continuăm cooperarea noastră strânsă, inclusiv în sprijinul Ucrainei, apărarea democrației și combaterea schimbărilor climatice”.

După cum a precizat Ukrinform, actualul Preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a învins în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, depăşind-o pe Marine Le Pen cu 17,1 la sută din voturi. Macron a obţinut 58,55 la sută din voturi, iar Le Pen – 41,45 la sută din voturi.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий