Zece victorii însemnate ale Forţelor Armate ale Ucrainei

23 02 2023 F 7

Adjunctul ministrul Apărării al Ucrainei, Ganna Maliar, a declarat că de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Federația Rusă şi până în prezent, adică în decursul unui an,  Forțele de Apărare ale Ucrainei au obținut cel puțin zece victorii importante în acest război.

Este vorba de apărarea cu succes a Kievului, Cernighovului, Sumî și Harkovului în februarie-aprilie 2022; de rezistența în masă a populației civile faţă de agresorii ruși în teritoriile ocupate temporar de invadatori;  de izgonirea ocupanților ruși din regiunile Kiev,  Cernighiv și Sumă în martie-aprilie 2022; de distrugerea crucișătorului de rachete „Moskva” – nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră în aprilie 2022; de alungarea invadatorilor ruși de pe insula Şerpilor în iunie 2022; de distrugerea sistemului logistic al forțelor de ocupație ruse din sudul și estul Ucrainei în iunie-august 2022; de izgonirea ocupanților ruși din regiunea Harkiv în septembrie-octombrie 2022; de expulzarea ocupanților ruși din regiunea Herson în septembrie-noiembrie 2022; de acțiuni de succes ale sistemului de apărare aeriană ucraineană în octombrie 2022 — februarie 2023 şi de reținerea ofensivei ruse în estul Ucrainei în decembrie 2022 — februarie 2023.

Potrivit Gannei Maliar, ofensiva inamicului continuă în Est, el recurge la atacuri nonstop. Situația este tensionată. Soldații noștri îi împiedică pe ocupanți să-și atingă obiectivele și le cauzează pierderi foarte grave, scrie „Dzerkalo tyjnia”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий