Zelenski explică de ce Rusia nu poate folosi Marea Neagră ca loc de operaţiuni

16 11 F 3

Potrivit lui Volodymyr Zelenski, flota de drone maritime a Ucrainei împiedică Rusia să folosească Marea Neagră ca loc de operaţiuni.

Rusia nu mai poate folosi Marea Neagră ca o trambulină pentru a destabiliza alte regiuni ale lumii. Acest lucru a fost facilitat de crearea de către Ucraina a primei flote de drone maritime din lume. Acest lucru a fost declarat de Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, în timpul discursului la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră. Zelenski a menționat că Ucraina a reușit să demonstreze cum cooperarea dintre popoarele din regiunea Mării Negre poate restabili stabilitatea pe piața mondială a alimentelor. În special, este vorba despre protejarea părții vestice a Mării Negre. Acest lucru a permis Ucrainei să deschidă coridoare maritime de export în ciuda blocadei rusești.

„Am reușit să preluăm inițiativa de la Rusia în Marea Neagră și am creat condiții de securitate care îl obligă pe agresor să fugă din partea de est a zonei acvatice și să încerce să ascundă navele de război”, a declarat Președintele. Zelenski a reamintit că Ucraina a fost prima țară din lume care a creat o flotă de drone navale pentru a contracara Rusia în Marea Neagră.

Președintele Ucrainei a făcut apel la consolidarea cooperării în regiunea Mării Negre.

Adunarea Parlamentară a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră cuprinde 13 țări – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Grecia, Georgia, Moldova, Macedonia de Nord, România, Rusia (ea a fost exclusă din componenţa Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră), Serbia, Turcia și Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий