ZIUA DE NAŞTERE 14 SEPTEMBRIE. Prin ce se caracterizează persoanele născute în această zi

00 13 septembrie

14 septembrie – Ziua criticului receptiv

Puncte forte: cu spirit de observaţie, eficient, capabil.

Puncte slabe: critic, dificil, nerăbdător.

Nativii din data de 14 a lunii sunt persoane capabile, puternice și cu aceleași trăsături înalte se implică într-o relație, unde își vor aprecia partenerul, care poate să fie născut pe 5, 14 și 23 ale lunii, pentru o compatibilitate bună – Secretul numerelor.

Persoanele născute pe data de 14 septembrie sunt foarte preocupate de societatea în care trăiesc. Nativii sunt atât apărători, cât şi critici ai ţării, societăţii şi timpului în care trăiesc. Simt uneori nevoia să se implice în anumite activităţi concrete. Consideră că trebuie să se implice în mod activ în proiecte care pot îmbunătăţi condiţia umană. Rolul lor este de a deschide ochii oamenilor, de a le face cunoscut adevărul şi de a-i determina să acţioneze în consecinţă.

Nativii acestei zile sunt indivizi orientaţi spre latura vizibilă a lucrurilor. Ei pot descrie ceea ce văd cu mare uşurinţă şi în termeni destul de accesibil. Atunci când vor evalua munca altora se vor ghida după principiul „cel mai important loc din lume este ocupat de îmbunătăţiri”. Aşadar, nu vor fi deloc timizi atunci când va fi nevoie să facă sugestii concrete referitoare la felul în care poate fi îmbunătăţit un anumit  lucru. Uneori, însă, pot fi prea conservatori, refuzând anumite puncte de vedere.

În general, ca membri ai unei familii, nativii zilei de 14 septembrie sunt fideli şi dedicaţi, dar sunt în aceeaşi măsură foarte critici în evaluarea vieţii de zi cu zi. Pentru cei născuţi în această zi sunt foarte importante performanţele. Toate discuţiile din lume nu vor reuşi să înlocuiască nevoia lor de a-şi îndeplini responsabilităţile zilnice într-un mod eficient. Nativii vor insista ca persoanele alături de care trăiesc să-şi asume şi ele un rol activ. Rareori, cei născuţi în această zi se vor sacrifica să facă un lucru singuri. O problemă o reprezintă faptul că nativii cred că orice cerinţă trebuie satisfăcută imediat. Eficienţa este un lucru foarte important pentru cei născuţi în această zi. Au o aversiune clară faţă de orice formă de haos sau piedică. Nativii acestei zile vor fi convinşi că aceste piedici vor fi cauza unor rezultate nedorite sau cel puţin nu la fel de precise. Deşi uneori, persoanele născute în această zi vor ignora pentru un timp anumite probleme, în mod sigur nu le vor lăsa nerezolvate. Totul va fi pus într-o ordine desăvârşită. Orarele, planurile şi punctualitatea îi caracterizează foarte bine pe aceşti nativi.

S-ar părea că, persoanele născute pe data de 14 septembrie au o părere proprie referitoare la orice subiect. De obicei, indiferent de cât de serioasă este o discuţie, nativii acestei zile vor face numai comentarii referitoare la subiectele pe care le stăpânesc foarte bine. În general, vor vorbi mai ales despre domeniul în care sunt experţi. Deci, cei născuţi în această zi dispreţuiesc oamenii superficiali care pretind că ştiu despre ce vorbesc dar, de fapt, nu au nici o legătură cu acel subiect. Nativii manifestă o atitudine foarte ostilă faţă de acest tip de indivizi. Agresivitatea intelectuală de care dau dovadă cei născuţi în această zi poate fi cauza multor probleme.

Din punct de vedere fizic nativii zilei de 14 septembrie sunt indivizi comozi, cu obiceiuri zilnice obişnuite. Au nevoie să-şi echilibreze puternica orientare psihică cu preocupări zilnice sănătoase. Ar fi mai bine să accepte să aibă o viaţă senzuală normală, în loc să-şi nege această latură. Astfel, îşi vor asigura stabilitatea de care au atâta nevoie în plan profesional. Vor fi capabili să-şi ducă la bun sfârşit proiectele măreţe.

SFATURI: Uneori, păstrează-ţi părerile pentru tine – nu sunt întotdeauna apreciate. Învaţă să lucrezi şi în umbră. Încearcă să nu stârneşti resentimentele celor din jur atunci când îi soliciţi prea mult. Lasă lucrurile să-şi urmeze cursul. Nimeni nu poate deţine controlul asupra inteligenţei.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий