În cele șase luni de război, peste 3,5 milioane de ucraineni au rămas fără adăpost din cauza bombardamentelor din partea ocupanților

7 08 2022 F 8

„Pentru a șasea lună la rând, ucrainenii au devenit victime ale actelor teroriste aproape zilnice. Recentele bombardamente ale regiunilor Mykolaiv și Harkiv au avut ca ţintă obiectivele civile. Anume ele devin de 60 de ori mai des ținta ocupanților decât obiectele militare”, se arată în comunicatul Serviciului de presă al platformei United24.

La data de 7 august, peste 50 la sută din fondul locativ din Mariupol, Harkiv, Cernighiv, Bucia, Severodonețk și Lysychansk a fost ruinat sau distrus. Peste 3,5 milioane de ucraineni au rămas fără adăpost.

În afară de aceasta, peste 830 de instituţii de sanitare, 2.129 de instituții de învățământ și peste 530 de obiective de cultură și artă au fost avariate în urma atacurilor inamice.

Vă amintim că Forțele Armate ale Ucrainei au eliberat de sub ocupanți 1.060 de localităţi. Multe dintre ele au suferit distrugeri semnificative din cauza ostilităților și au nevoie de reconstrucție. În această privinţă se contează pe ajutorul din străinătate.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий