Volodymyr Zelenski: „Terorismul nuclear rusesc necesită un răspuns mai hotărât din partea comunității internaționale”

7 08 2022 F 7

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a discutat despre terorismul nuclear al ocupanților ruși la Centrală Nucleară Zaporijjia cu Președintele Consiliului European, Charles Michel.

„Am discutat cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, și i-am comunicat despre situația de pe câmpul de luptă, în special la CNE Zaporijjia”, se arată în postarea lui Volodymyr Zelenski pe Twitter. Şeful statului a subliniat că terorismul nuclear rusesc necesită un răspuns mai hotărât din partea comunității internaționale, și anume sancțiuni asupra industriei nucleare rusești și a combustibilului nuclear.

„Începutul exportului de cereale pe mare a fost apreciat pozitiv. Am coordonat pregătirile pentru summit-ul platformei Crimeea și alte evenimente”, a mai comunicat Președintele ucrainean.

În afară de aceasta, în cadrul convorbirii cu Charles  Michel, Volodymyr Zelenski a subliniat importanța deblocării cât mai curând posibil a pachetului de asistență macrofinanciară pentru Ucraina.

Anterior s-a comunicat că invadatorii ruși continuă terorismul nuclear la Centrala Nucleară Zaporijjia ocupaţă de ei. În special, trupele ruse au tras din nou cu rachete pe teritoriul Centralei  și asupra orașului Energodar.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий