Maia Sandu: „Lumea Liberă trebuie s-o ajute pe Ucraina pentru a obține victorie în război, altfel fiecare dintre noi va fi în nesiguranță”

19 01 2023 F 1

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos a chemat să i se acorde ajutor Ucrainei pentru a ieși învingătoare în războiul împotriva Rusiei, scrie „Evropeiska pravda” cu referire la publicația moldavă NewsMaker. Liderul de la Chișinău a chemat țările lumii să ajute Ucraina, în caz contrar, „fiecare dintre noi va fi în nesiguranță”. „Noi credem în democrație, noi apreciem democrația, noi vrem să fim o parte a lumii libere, și unica soluție e să ne unim. Într-adevăr, aceasta este complicat, însă noi trebuie s-o ajutăm pe Ucraina să câștige acest război, în caz contrar fiecare dintre noi va fi în nesiguranță… N-o vedem pe Rusia în viitorul apropiat o țară democratică, iar aceasta înseamnă că pericolul se va menține”, a declarat Maia Sandu.

Ea s-a referit și la criza energetică, criză cu care se confruntă Moldova. Maia Sandu a subliniat că țara sa face față provocărilor, „în deosebi datorită ajutorului enorm pe care îl primește din partea Uniunii Europene și partenerilor săi”.

În decembrie Maia Sandu a declarat că nu vede nici o posibilitate de a menține cu Rusia relații constructive după toate cele săvârșite de Kremlin în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий