12 instituții de învățământ din regiunea Cernăuți în Topul-200 din Ucraina

7 09 F 7
Sursa informativă în domeniul educației „Osvita.ua” a alcătuit ratingul regiunilor și instituțiilor de învățământ mediu general din Ucraina în baza rezultatelor la susținerea testului național la mai multe obiecte în 2023. În ratingul între regiuni regiunea Cernăuți deține locul al nouălea. În Topul-200 al instituțiilor de învățământ au intrat 12 școli din regiunea Cernăuți. Vom sublinia că pe locul 3 se află Liceul din Hliboca, pe locul 12 Liceul „M. Eminescu” din Carapciu, pe locul 167 Liceul nr. 3 din Noua Suliță.
Din numărul absolvenților Liceului „Mihai Eminescu” din Carapciu, promoția 2023 (dirigintă Domnica Tovarnițchi), șase au obținut punctaj maxim (200) la testare. Este vorba de Eugen Zegrea (la limba ucraineană și matematică), Gabriela Banilean, Gheorghe Scutari și Gheorghe Ungurean (la matematică) și Constantin Opaeț (la limba ucraineană).
Pentru comparație vom menționa că în anul 2021 în Topul-200 au fost incluse 4 școli din regiunea Cernăuți (începând cu locul 89), iar în 2020 – 2 școli din Cernăuți (locurile 77 și 93), comunică Departamentul Educație și Știință din cadrul Administrației Militare Regionale Cernăuți.
În imagine: absolvenții promoției-2023 a Liceului „Mihai Eminescu” din Carapciu („Monitorul Bucovinean”).
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий