Ucraina este cât se poate de aproape ca Rusia să fie de acord cu un schimb de prizonieri „toți pe toți”

7 09 F 8

Șeful Serviciului de informații al Ministerului Apărării al Ucrainei, Kyrylo Budanov, care cu o zi înainte  a fost avansat în grad mai mare, a declarat că țara noastră lucrează la schimbul de prizonieri de război după principiul  „toți pe toți”. În cadrul unei emisiuni televizate el a subliniat:  „Procesul schimbului de prizonieri de război este încă în curs de desfășurare. Există unele dificultăți tehnice. Cred că acest lucru se datorează poziției nu întru totul corecte a Federației Ruse. Dar vom depăși acest lucru”, a declarat șeful Serviciului de informaţii.

Potrivit lui Kyrylo Budanov, în prezent există anumite obstacole create exclusiv de Federația Rusă, iar în prezent se lucrează pentru a le depăși.

Budanov a subliniat, de asemenea, că situația nu este atât de complicată pe cât pare. Iar Ucraina este cât se poate de aproape ca Rusia să fie de acord cu un schimb de prizonieri „toți pe toți” în viitorul apropiat.

Anterior, Împuternicitul Parlamentului ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubineţ, a declarat că Ucraina nu are suficienți prizonieri de război pentru acest schimb. Întrebat câți alți prizonieri de război ucraineni mai sunt în captivitate rusească, Ombudsmanul a declarat: „Mulți. Există o cifră. Noi nu o anunţăm public”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий