Rusia a lovit cu rachete în vestul Ucrainei în noaptea Învierii Domnului, marcată la 31 martie de catolicii din această zonă a Ucrainei

31 3 Ф 7

În dimineața zilei de 31 martie, de Paște conform calendarului gregorian, Rusia a atacat Ucraina cu rachete de croazieră de pe bombardiere Tu-95 din regiunea Saratov (la aproximativ 1.600 km de Ucraina). De asemenea, pe tot parcursul acestei nopți de sărbătoare, Rusia a lovit toate regiunile Ucrainei cu drone „Shahed”, în deosebi regiunile centrale și vestice. Cel puțin o persoană a fost declarată moartă în regiunea Lviv.

Rachetele au intrat în spațiul aerian ucrainean în jurul orei 5 dimineața. Ele au trecut pe lângă nordul regiunii Kiev, unde apărarea antiaeriană era în funcțiune, și s-au îndreptat spre vest.

Au ajuns rapid în regiunile Jitomir, Rivne și Ternopil. În jurul orei 5.50, rachete au zburat deasupra Lvivului în mai multe valuri.

Ulterior, Forțele Aeriene și autoritățile regionale au raportat că rachetele au trecut peste Lviv și au lovit orașul Stryi. Autoritățile au comunicat că Rusia a lovit companii de gaz și instalații de depozitare subterană.

Ca și în zilele precedente de atacuri, Forțele Aeriene poloneze au raportat că și-au alertat avioanele de luptă, deoarece rachetele se aflau aproape de granița dintre cele două țări.

Potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, rușii au atacat astăzi cu 14 rachete de croazieră H-101/H-555 și 11 drone „Shahed”. De asemenea, ei au bombardat cu o rachetă balistică Iskander-M și cu o rachetă ghidată H-59. Au fost doborâte 9 rachete de croazieră H-101/H-555 și 9 drone.

La 31 martie, majoritatea țărilor occidentale sărbătoresc Paștele conform calendarului gregorian. Ortodocșii și greco-catolicii din Ucraina continuă, în cea mai mare parte, să sărbătorească Paștele după stilul vechi — anul acesta el cade la 5 mai. Cu toate acestea, un număr semnificativ de locuitori din vestul Ucrainei prăznuiesc cea mai importantă sărbătoare creștină la 31 martie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com   

Добавить комментарий