17 februarie — Ziua Bunătăţii Spontane (Random Acts of Kindness Day)

daysoftheyear-com-crdownload_64641300

Sărbătorită în fiecare an pe 17 februarie, această zi îndeamnă oamenii să facă fapte bune, fără să aştepte ceva în schimb. Deşi filosofia pe care se bazează este altruismul, există totuşi un beneficiu – mulţumirea de sine pentru binele făcut.

Ziua Bunătăţii Spontane a debutat în Noua Zeelandă, după ce Josh de Jong, blocat în trafic şi înconjurat de şoferi nervoşi şi agresivi s-a gândit ce bine ar fi, dacă măcar o zi pe an oamenii ar fi mai buni unii cu alţii, fără să aştepte răsplată.

Ziua mondială a manifestării bunătăţii spontane este marcată, astăzi, în întreaga lume, fără diferențiere de rasă sau cetățenie, doarece, are o însemnatate de nivel mondial. Această zi este sărbătorită la iniţiativa organizaţiilor internaţionale de caritate, care au iniţiat această acţiune, pentru a solidariza oamenii, indiferent de apartenenţa naţională sau convingerile religioase.

Această zi creşte în popularitate de la an la an, sărbătorită de indivizi, grupuri şi organizaţii, subiect de carte şi film, se regăseşte inclusiv în parabola bunului samaritean.

Potrivit Evangheliei după Luca, un călător bătut, jefuit şi lăsat aproape mort pe drumul dintre Ierusalim şi Ierihon, a fost ajutat de un samaritean. Mai întâi un preot, apoi un levit, au trecut pe lângă el, evitându-l şi fără a-i da vreo mână de ajutor. În ciuda vrăjmăşiei dintre evrei şi samariteni, cel din urmă l-a ajutat pe rănit, i-a legat rănile şi i le-a tratat cu untedelemn şi vin.

Mai puţin stresaţi şi cu o mai mare stimă de sine, cei care fac un bine au o sănătate fizică şi psihică mai bună.

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий