18 aprilie – Ziua protectorului. Prin ce se caracterizează persoanele născute în această zi

0 18 aprilie

Puncte forte: onorabil, de încredere, corect

Puncte slabe: cu capul în nori, aspru, instabil emoţional

În tradiţia ezoterică iudaică, 18 este un număr deosebit de norocos, deoarece cuvântul ebraic chai, care înseamnă viaţă, are valoarea numerică 18.  Numărul 18 era important pentru vechii egipteni întrucât reprezenta victoria eternă a faraonilor „asupra celor 18 duşmani ai poporului”.

Conform „Secretului numerelor”, nativii din 18 aprilie au un simţ al protecţiei foarte bine dezvoltat. Ei îşi protejează nu numai propriile interese, ci îşi manifestă protecţia şi asupra celor mai neajutoraţi sau mai puţin înzestraţi de soartă. Nativii acestei zile sunt gânditori progresişti, aflaţi într-o permanentă luptă pentru a-şi îndeplini crezul, fără însă a deveni radicali în acţiunile lor. În sufletul lor sunt nişte tradiţionalişti, ce doresc ca, punând în aplicare experienţa acumulată, să readucă trecutul în lumina prezentului.

Cei născuţi în această zi sunt conştienţi de înfăţişarea lor şi de imaginea lor publică. Pentru ei este foarte important felul în care sunt percepuţi de ceilalţi în viaţa de zi cu zi şi, în consecinţă, vor încerca întotdeauna să nu se facă de râs în public. Astfel, ei se vor prezenta ca persoane sobre, într-o lumină corespunzătoare. De asemenea, pentru aceşti nativi este foarte important ca familia şi cei apropiaţi să-i iubească şi să-i respecte.

Persoanele născute pe 18 aprilie au prestanţă şi nobleţe. Dacă această aură de nobleţe şi onoare va fi pătată în vreun fel, ei vor suferi profund şi vor face tot ce le stă în putere să îndrepte acest lucru. Dacă nu vor reuşi aceasta, este posibil să cadă în stări depresive adânci, având nevoie de multă vreme,  recăpătându-şi energia necesară pentru a acţiona.

Cei născuţi în această zi posedă un simţ al loialităţii foarte bine dezvoltat, însă, instinctele lor defensive îi vor afecta nu numai pe prieteni şi pe cei din familie, ci şi pe colegii de serviciu. Din această cauză, trebuie să fie extrem de atenţi ca, prin această abordare, să nu-şi facă duşmani. Ei trebuie să înveţe să le permită celorlalţi să-şi poarte singuri bătăliile.

Adesea, persoanele născute pe 18 aprilie au o legătură emoţională profundă şi complexă cu unul dintre părinţii lor (de obicei un băiat este legat sufleteşte de mama lui şi o fată de tatăl ei). Într-adevăr, ei pot depinde foarte mult de sprijinul moral şi de aprobarea acestui părinte. În copilărie, această legătură este foarte importantă pentru dezvoltarea personalităţii persoanei respective.

Un pas important în transformarea nativilor constă în deblocarea afectivă prin manifestarea iubirii, prin trăirea unor stări de intimitate profundă cu fiinţa iubită. Dacă dragostea lor nu va fi împărtăşită, personalitatea lor va avea de suferit. Pe de altă parte, dacă vor reuşi să-şi manifeste spontan dragostea şi afecţiunea, atunci energia pozitivă pe care nativii zilei de 18 aprilie o vor degaja asupra celorlalţi va fi nemărginită.

SFATURI: Nu fiţi prea defensiv. Nu fiţi nerăbdător să finalizaţi anumite lucruri. Fiţi mai relaxat şi mai încrezător. Fiţi mai îngăduitor cu ceilalţi. În cazul în care aceştia nu vă deranjează cu nimic, lăsaţi-i pur şi simplu în pace. Stăpâniţi-vă mânia.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий