Rolul de importanţă vitală a Bucovinei

27 03 2022 ИН 1

Misiunea umanitară a Bucovinei, situația de securitate din regiune și asistența acordată refugiaţilor au fost discutate în cadrul întrunirii susținute de ministrul Dezvoltării Comunităților și Teritoriilor al Ucrainei, Oleksiy Cernyşov, la Administrația Militară Regională Cernăuți.

Ministrul, aflându-se într-o vizită de lucru în regiune, s-a întâlnit cu șeful Administraţiei Militare Regionale, Serghii Osaciuk, șefii subdiviziunilor administrației, reprezentanţii organelor de drept. Oleksii Cernyşov a subliniat că astăzi regiunea Cernăuți joacă un rol economic, strategic şi de importanţă vitală în Ucraina.

Serghii Osaciuk, la rândul său, a asigurat că toate resursele de care dispune acum Bucovina sunt direcționate la necesităţile militarilor și forţelor de apărare, capabile să-l alunge pe ocupant de pe pământul nostru. El a subliniat  că regiunea Cernăuți a adăpostit deja peste 66.000 de refugiaţi, inclusiv 21.000 copii. Tuturora li  se oferă gratuit cazare, hrană și alte asistențe. Centrul de ocupare a forţei de muncă propune circa 500 de posturi vacante, astfel cei care doresc pot fi angajaşi. În afară de aceasta, antreprenorii își mută producția din zona de război în regiunea Cernăuţi, iar specialiștii de la Administraţia Militară Regională  întreprind măsuri în vederea intensificării acestui proces.

Oleksii Cernyşov a luat cunoștință și cu activitatea Centrului umanitar din Bucovina, unde sute de voluntari lucrează în fiecare zi, formează încărcăturile cu ajutoare,  direcţionându-le în regiunile unde  este nevoie de ele.  Ministrul a vizitat și Punctul de control „Porubne” și a comunicat personal cu ucrainenii care trec granița, scrie site-ul Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti

Добавить комментарий