Conducerea Moldovei examinează  posibile scenarii în care republica ar putea fi implicată în confruntarea dintre Rusia și Ucraina

4 05 2022 IN 9

Ca răspuns, Președintele Consiliului European, Charles Michel, aflat în vizită în Republica Moldova, a declarat că UE ar putea oferi sprijin militar suplimentar țării. Potrivit „The Guardian”, citat de Audiovizualul public ucrainean, în cadrul conferinței de prese comune cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu,  a declarat că țara pregătește un plan de urgență în cazul unor scenarii „pesimiste” în care Republica Moldova ar putea fi implicată în conflictul armat ruso-ucrainean. Totodată, Maia Sandu a accentuat că nu vede o amenințare directă din recentele provocări din Transnistria.

Ca răspuns, Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că UE examinează modalitățile de consolidare a Forțelor Armate ale țării. „Vom ajuta Moldova să-și consolideze rezistenţa și să facă față consecințelor agresiunii Rusiei în Ucraina. Anul trecut am anunțat 7 milioane de euro pentru echipamente pentru nevoile medicale și interne ale armatei prin mecanismul de menținere a păcii al UE», a subliniat demnitarul comunitar.

Potrivit lui Charles Michel, ajutorul urmează să ajungă în 2022. „Anul acesta intenționăm să creștem semnificativ susţinerea noastră pentru Moldova prin furnizarea echipamentelor militare suplimentare către armata ei”, a mai menţionat Președintele Consiliului European.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий