La punctele de trecere a frontierei „Diakivţi” şi „Crasnoilsc” se planifică să fie create capacităţi pentru transportul cu încărcături

17 05 2022 F 2

În cadrul conferinţei de presă a şefului Administraţiei Militare Regionale Cernăuţi, Serghii Osaciuk, despre care „Libertatea Cuvântului” a scris în ajun, a fost explicată şi situaţia referitoare la amenajarea celor două puncte de trecere a frontierei „Diakivţi” şi „Crasnoilsc”. Serghii Osaciuk le-a comunicat jurnaliştilor că la aceste puncte de trecere a frontierei se planifică  crearea unor capacităţi suplimentare pentru transportul cu mărfuri. În prezent acolo se desfăşoară lucrări de construcţie. În prealabil aceste puncte de trecere a frontierei erau prevăzute pentru pietoni şi autoturisme. „De la începutul războiului, vameşii şi grănicerii noştri lucrează de zece ori mai intens. Până la 24 februarie în decursul a 24 de ore treceau frontiera până la 120 de autovehicule cu marfă, în prezent numărul acestora a crescut până la 240. De aceea propunem ca la punctele de trecere a frontierei „Diakivţi” şi „Crasnoilsc” să fie create capacităţi pentru transportul cu încărcături. Aşteptăm acordul părţii române”, a accentuat Serghii Osaciuk.

El a specificat că lucrările de construcţie la aceste puncte de trecere a frontierei se află sub controlul nemijlocit al Premierului Ucrainei, Denys Şmygal. În afară de aceasta, şeful Administraţiei Militare Regionale a menţionat că spre Punctul de trecere a frontierei „Crasnoilsc” va fi construit segmentul de drum de 7 kilometri.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий