Casa Albă a numit numărul soldaților ruși morți și răniți în războiul împotriva Ucrainei

28 07 2022 F 2

Peste 75.000 de soldați și ofițeri ruși au fost uciși sau răniți de la începutul invaziei ruse în Ucraina. Despre aceasta a declarat membra Camerei Reprezentanților din partea Partidului Democrat, Elissa Slotkin, relatează RBK-Ucraina cu referire la CNN. Slotkin s-a bazat pe datele unui briefing secret privind Ucraina. Potrivit ei, oficialii de la Casa Albă, în timpul briefing-ului, au spus că armata rusă a obosit de lupte și, în același timp, armata ucraineană caută întăriri suplimentare, deoarece intenționează să înceapă o contraofensivă în sud înainte de venirea iernii.

Elissa Slotkin  a subliniat, de asemenea, că atât republicanii, cât și democrații susțin trimiterea de rachete cu rază lungă de acțiune, cunoscute sub numele de ATACMS, în Ucraina, care pot nimici ţintele la o depărtare până la 300 kilometri.

RBK-Ucraina aminteşte că președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, îi cere Secretarului de Stat, Anthony Blinken, să recunoască Federația Rusă ca stat sponsor al terorismului, altfel va face aceasta Congresul.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий