În Comunitatea Teritorială Herţa au fost găzduite circa 200 de persoane refugiate

21 08 2022 Ф 1

Unele dintre ele  trăiesc la casele oamenilor, dar permanent primesc ajutor de la oameni de binefacere din localitate şi din străinătate. După cum a relatat primarul CT Herţa, Vasile Scripcaru, oamenii, care au trebuit să se salveze de rachetele ruseşti, au nevoie nu numai de masă şi casă, dar şi de o susţinere psihologică şi morală.  În Comunitate s-a hotărât să fie reparată şi amenajată pentru persoanele refugiate clădirea filialei Liceului din Târnauca. Acest obiectiv a fost  coordonat de autorităţile regionale, care caută să soluţioneze chestiunea finanţării. Aici vor putea fi cazate circa 50 de persoane.

La Biblioteca publică „Gheorghe Asachi” este realizat proiectul „Hub-ul Liber”, susţinut de oamenii de binefacere din străinătate în cadrul Programului „Visăm şi acţionăm”. În decursul a patru luni la bibliotecă au fost organizate 66 de acţiuni, la care au participat circa o mie de persoane, atât localnici cât şi din rândul celora au fost găzduiţi în Comunitate.

În afară de aceasta, herţenii poartă grija şi Armatei Ucrainene. Pentru necesităţile ei au fost procurate şi expediate 13 maşini, între care şi o ambulanţă, scrie site-ul Consiliului Regional Cernăuţi.

21 08 2022 Ф 2

21 08 2022 Ф 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий