La Liman ocupanţii ruşi au suferit pierderi grele

2 10 2022 F 2

Forțele ruse, care la 1 octombrie au părăsit localitatea Liman din regiunea Donețk, erau probabil formate din unități necompletate ale districtelor militare de vest și central ale Rusiei, precum și din contingente de rezerviști mobilizați voluntar. Ele au suferit pierderi grele când s-au retras pe singurul drum de ieșire din oraș, care era încă în mâinile Rusiei, potrivit informațiilor Ministerului Britanic al Apărării.

Din punct de vedere operațional, controlul asupra oraşului Liman este important, deoarece prin el trece drumul principal peste râul Siverski Doneț, de-a lungul căruia Rusia încearcă să-și întărească apărarea.

„Retragerea Rusiei din Liman este, de asemenea, o nereuşită politică semnificativă, având în vedere că oraşul se află în regiunea Donețk, o regiune pe care Rusia intenționează să o „elibereze” și s-o anexeze ilegal”, menţionează analiștii.

Retragerea trupelor ruse din Liman a produs un alt val de critici publice la adresa conducerii militare ruse din partea oficialilor de rang înalt. „Pierderile ulterioare de teritoriu ocupat ilegal vor intensifica această critică publică și vor crește presiunea asupra comandamentului superior”, presupune Serviciul britanic de informații.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий