Treizeci şi cinci de ani de rodnică activitate pedagogică

21 11 2022 F 3

Zilele acestea pe site-ul „Libertăţii Cuvântului”  a fost postată o informaţie despre înalta apreciere a activităţii pedagogice a profesoarei de geografie şi biologie de la Şcoala medie nr.10 cu limba română de predare din oraşul Cernăuţi, Cornelia Medvedi. La 17 noiembrie ei s-a decernat Premiul orăşenesc „Iuri Fedkovyci”. Postarea a trezit un mare interes în rândurile cititorilor noştri. Vom recurge şi la alte date, pentru a completa portretul de pedagog prin vocaţie al doamnei Cornelia Medvedi.

Ea are 35 de ani de activitate pedagogică. Din 1993 este profesoară de geografie și biologie la Școala medie nr. 10. Pe parcursul acestei perioade doamna Cornelia a demonstrat un înalt nivel al pregătirii profesionale, ştiinţifico-metodice.  A tradus în română manualul de chimie clasa a 10, testele pentru testarea de stat la geografie clasa a 9. A fost expert la concursul de manuale la biologie clasa a 6, coautoare la manualul de teste la geografie clasa a 8 și a 9, corector al vocabularului de termeni la biologie în limba română pentru solicitanții la estimările externe independente. A adunat materiale etnografice pentru lucrarea documentară „Izvorul nesecat al cunoștințelor.  Școala Medie nr. 10 — 200 de ani de la înființare”.

Profesoara Cornelia Medvedi este șefa asociației metodice, conduce cercurile școlare de ecologie, turism, este coordonator al concursul internațional „Kolosok”, membru al juriului din etapa a II a olimpiadei panucrainene de biologie.

Doamna Cornelia Medvedi a prezentat un raport la un master-class internațional de la Iași, România, în 2014, la care au participat reprezentanți din Ucraina, Moldova, Serbia și Ungaria.

Profesoara Cornelia Medvedi acordă o atenţie deosebită copiilor dotați. Anual elevii ei ocupă locuri premiante la olimpiadele şcolare, la diferite conferințe, concursuri la biologie, geografie și ecologie. Cornelia Medvedi este un pedagog modern, creativ, cu o experiență bogată și profesională. Premiul „Iuri Fedkovyci”, pe care l-a primit, confirmă aceasta.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий