Ministrul britanic al Apărării: „Rusia nu și-a îndeplinit obiectivele strategice în războiul împotriva Ucrainei”

23 12 2022 F 3

Potrivit șefului Ministerului Britanic al Apărării, grupările tactice de batalion rusești nu au putut face față rezistenței ucrainene, iar Flota Mării Negre a Federației Ruse s-a transformat într-o „flotilă de apărare de coastă”.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat că Rusia nu și-a îndeplinit obiectivele strategice în războiul împotriva Ucrainei după 300 de zile de război cu Ucraina. Acest lucru este menționat pe site-ul guvernului Regatului Unit. Un oficial britanic a remarcat că peste 100.000 de ruși au fost uciși, răniți sau dispăruți pe câmpul de luptă. „Conceptul grupării tactice de batalion ruse, mândria doctrinei militare ruse timp de zece ani, nu face față rezistenței ucrainene. Capacitatea de luptă a forțelor terestre ruse desfășurate a scăzut cu peste 50 la sută”, a spus Wallace. În plus, el a declarat că Flota Mării Negre a Federației Ruse s-a transformat într-o flotilă de apărare de coastă. Potrivit șefului Ministerului Apărării al Marii Britanii, lucrurile nu merg bine pentru mercenarii din „grupul Wagner”, care au pierdut sute de oameni. „Sancțiunile internaționale, inclusiv sancțiunile independente ale Marii Britanii, au afectat industria de apărare a Kremlinului. Rusia epuizează stocurile și a consumat majoritatea rachetelor balistice cu rază scurtă de acțiune SS-26 Iskander”, a subliniat Wallace. Oficialul a spus că eșecul lui Putin de a mobiliza recruți și echipamente se transformă într-o înfrângere pe câmpul de luptă. „În apogeul ofensivei sale din martie, Rusia a ocupat aproximativ 27 la sută din teritoriul ucrainean. De atunci, Ucraina a eliberat aproximativ 54 la sută din teritoriul capturat din februarie. Acum Rusia controlează aproximativ 18  la sută din teritoriile recunoscute internațional ale Ucrainei”, a specificat el. Potrivit lui Wallace, războiul Rusiei cu Ucraina seamănă cu Primul Război Mondial. Trupele Federației Ruse sunt menținute pe loc datorită puterii de foc a Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și datorită propriei lor logistici ineficiente și soldaților și ofițerilor neantrenați. „Dacă Kremlinul insistă asupra nerespectării drepturilor omului și a Convențiilor de la Geneva, atunci noi trebuie să insistăm asupra dreptului Ucrainei la autoapărare și la protecția civililor”, a spus Wallace.

„Focus” a comunicat anterior că Strelkov-Ghirkin a criticat discursul lui Putin către jurnaliști. Potrivit fostului șef al rebelilor din raioanele temporar ocupate ale regiunilor Donețk și Lugansk, în ultima vreme nu au fost vești bune pentru partea rusă de pe front. Mediile au comunicat că lui Zelenski i se va prezenta un plan pentru încheierea războiului în 2023. Jurnaliștii scriu că echipa Președintelui ucrainean va prezenta planul mai aproape de aniversarea războiului. Kievul încearcă acum să obțină mai multe victorii militare pentru a-și dicta condițiile Moscovei.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий