Ajutorul SUA acordat Ucrainei în 2023 nu va fi redus

10 01 2023 F 2

Administrația Președintelui american, Joe Biden, nu se așteaptă la nicio reducere în 2023 a sumei prevăzute în buget pentru ajutorul acordat Ucrainei, inclusiv pentru ajutorul militar, scrie RBK-Ucraina cu referire la Casa Albă.

Consilierul pentru securitatea națională al Președintelui SUA, Jake Sullivan, a remarcat că anul trecut, ca parte a unui proiect de lege comun, administrația SUA a cerut 37 de miliarde dolari de la parlamentari până la sfârșitul anului financiar, dar Congresul a majorat de fapt această sumă la 45 de miliarde dolari.

„Acestea sunt fondurile care au fost repartizate. Acestea sunt fondurile pe care începem să le alocăm. Și nu mă aștept ca acești bani să ne fie luați», a spus el, răspunzând la întrebarea dacă republicanii din Congres ar putea limita acordarea de ajutor Ucrainei. Jake Sullivan a subliniat că Administrația SUA „deține cu siguranță resursele necesare pentru a sprijini Ucraina pe tot parcursul sau aproape tot anul 2023, atât prin acordarea de asistență în domeniul securității, de care are nevoie, cât și prin acordarea de asistență economică, umanitară și în domeniul energetic”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий