Maia Sandu: „Integrarea europeană este un proiect al țării noastre care va asigura pacea, va contribui la modernizarea economică a țării și va îmbunătăți nivelul de trai al oamenilor”

13 01 2023 F 2

Moldova a finalizat 16 din cele 35 de măsuri care trebuiau realizate până la sfârșitul anului 2022 pentru a avansa procesul de integrare în Uniunea Europeană. Despre aceasta a declarat Președintele Maia Sandu în cadrul întâlnirii cu membrii Comisiei Naționale pentru Integrarea Europeană a Moldovei, transmite Ukrinform, cu referire la NewsMaker. Potrivit șefului statului, încă nouă reforme sunt acum în stadiu de finalizare. Printre măsurile finalizate, Președintele Republicii Moldova a numit adoptarea de către Parlament a noului Cod Electoral, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, și a Regulamentului Guvernului privind Achizițiile Publice. Printre măsurile aflate în etapa finală se numără evaluarea extraordinară a candidaților pentru Consiliul Superior al Magistraturii și Consiliul Superior al Procurorilor din Moldova, stabilirea unor competențe clare pentru Parchetul Anticorupție și Centrul Național Anticorupție. Tot în etapa finală se află un pachet de proiecte de lege care vor ocroti politica, economia și mass-media de influența oligarhilor.

Președintele Republicii Moldova a cerut finalizarea altor măsuri de integrare europeană până la sfârșitul lunii martie 2023. „Integrarea europeană este un proiect al țării noastre care va asigura pacea, va contribui la modernizarea economică a țării și va îmbunătăți nivelul de trai al oamenilor. Acesta este un proiect la care putem și trebuie să contribuim cu toții”, a explicat Maia Sandu.

După cum a comunicat anterior, Guvernul Republicii Moldova intenționează să majoreze bugetul de apărare pentru 2023, în special, pentru a consolida sistemul de apărare antiaeriană.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий