Ce ajutor a primit Cernăuțiul din partea orașelor-înfrățite cu el?

29 01 2023 Ф 4

 

De la începutul agresiunii ruse la scară largă în Ucraina, orașul Cernăuți a primit un ajutor ponderabil de la orașele-înfrățite cu el din mai multe țări europene. Este vorba de produse alimentare, mijloace de igienă, mărfuri și echipament medical, furgoane și autobuze.

Consiliul Orășenesc Cernăuți a pus la dispoziția Audiovizualului regional date concrete la capitolul respectiv.

Municipiul Suceava, România, a expediat la Cernăuți produse alimentare, precum și mărfuri de prima necesitate, medicamente și mașini de spălat pentru persoanele refugiate și găzduite în regiune pentru suma totală de 4,7 milioane grivne. Municipiul Klagenfurt am Worthersee din Austria a repartizat pentru Cernăuți lenjerie de pat, mijloace de igienă, îmbrăcăminte, produse alimentare.  Municipiul Düsseldorf din Germania, în afară de mărfuri de prima necesitate, a transmis Cernăuțiului două microbuze Mercedes-Benz Sprinter (în valoare de 340 și 390 mii grivne), un autocamion Marcedes-Benz Axor (540 mii grivne) pentru serviciul de canalizare.  Pentru întreprinderea rețelelor termice au fost aduse două automobile, iar pentru Întreprinderea comunală „Mistoservis” – un furgon.

Un alt oraș înfrățit cu Cernăuțiul din Germania – Mannheim – a oferit un lot de ajutor umanitar pentru suma de 340 mii euro. De asemenea, el a dăruit Cernăuțiului două autobuze pentru suma de 930 mii grivne fiecare.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий