Placa comemorativă, inaugurată chiar în ziua de naștere a Eroului…

29 05 Ф 6

La Dinăuți, CT Noua Suliță, a fost inaugurată placa comemorativă în cinstea militarului căzut la datorie, Dumitru Istrati, originar din acest sat. Placa a fost instalată pe fațada Liceului  din localitate, unde la timpul său a învățat viitorul erou și apărător al Ucrainei. Evenimentul a avut loc în ziua cânt Dumitru Istrati ar fi împlinit 37 de ani. El a rămas la această vârstă pentru vecie…

29 05 Ф 7

Placa a fost dezvelită de părinții, soția și copii lui Dumitru Istrati. Primarul Comunității Teritoriale, Maria Nicorici, a menționat: „Inaugurarea plăcii comemorative este o sinceră și profundă recunoștință față de curajosul nostru copământean, care a apărat cu arma în mâini integritatea teritorială și suveranitatea statului nostru, a luptat pentru pace și liniște în pământul său natal”.

29 05 Ф 9

Dumitru Istrati s-a născut la 28 mai 1986 în satul Dinăuți. A fost mobilizat în februarie 2022, în grad de locotenent. A căzut cu moarte de erou în ziua de 5 ianuarie 2023, apărând orașul-fortăreață Bahmut. A fost decorat cu „Crucea de oțel”, se precizează pe contul de Facebook al CT Noua Suliță.

29 05 Ф 8

29 05 Ф 11

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий