Nutriţie. Alimente care ajută la îmbunătățirea aspectului părului

0 Nutriţie. Părul

Specialiștii susțin că există alimente care ajută la îmbunătățirea aspectului părului. Nutriționiștii recomandă ca aceste produse să fie incluse în dieta zilnică. Frumusețea părului depinde foarte mult de ceea ce consumăm  și de modul îngrijirii părului. Un stil de viață echilibrat se va reflecta întotdeauna asupra aspectului exterior.

Pielea și părul vor reflecta ceea ce consumă omul, modul în care  se odihnește şi cât este de activ. E cunoscut deja faptul că anumite alimente susțin sănătatea și creșterea părului și a unghiilor. Un studiu efectuat pe 1.700 de pacienți a constatat că o dietă mediteraneană, bogată în legume crude și ierburi proaspete, poate completa în mod util terapia pentru tratarea alopeciei.

O analiză recentă a indicat faptul că deficiențele de micronutrienți, cum ar fi dietele lipsite de biotină, vitaminele A și C și zincul ar putea afecta direct sănătatea părului. Pentru a evita aceasta, din dieta zilnică nu trebuie să lipsească următoarele produse:

Pește gras.  Cele mai recente studii susțin că peştele gras şi fructele de mare ajută la creșterea părului. Acestea sunt bogate în acizi grași omega-3 și pot aduce beneficii considerabile părului și pielii. Acizii grași omega-3 ar putea ajuta la reducerea inflamației. Peştele gras şi fructele de mare sunt bogate în biotină, un nutrient care susține producția de keratină.

Cartofi dulci.  Cartofii dulci sunt bogați în carotenoid beta-caroten, despre care se spune că este un precursor al vitaminei A. Vitamina A promovează producția de keratină și este esențială pentru sănătatea părului și a unghiilor. Un studiu a arătat că aceste alimente sunt bogate în antioxidanți și ajută la reducerea inflamației din organism. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi care ar putea declanșa căderea părului în anumite situații.

Nuci și semințe. Semințele și nucile sunt bogate în biotină, proteine și vitamina E. Semințele de floarea soarelui ar avea o mulțime de beneficii pentru sănătatea părului. Acestea sunt o sursă importantă de vitamina E. Proprietățile antiinflamatorii pot ajuta la protejarea și întărirea firelor de păr. Creșterea părului este strâns legată de alimentația zilnică.

Avocado.  Avocado este bogat în grăsimi sănătoase și nutrienți care promovează sănătatea părului, unghiilor  și a pielii, a organismului în genere. Avocado este bogat în vitamina C, vitamina A și vitamina E. Sănătatea pielii și a părului  este în legătură directă cu consumul de fructe și legume. Studiile mai indică faptul că vitamina C ar putea ajuta la producerea de colagen.

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” www.lyberti.com

 

Добавить комментарий